23 Ekim 2012 Salı

Strobist Çekim ( Mesut Koçi )

Merhaba değerli blogger'lar. İşin ehli, sevgili dostum fotoğrafçı Mesut Koçi'nin sayfasında yayınladığı strobist çekimlere güzel bir giriş niteliği taşıyan yazısını blogumda paylaşıyorum :)





Mesut kısa yazısında şunları belirtmiş; 

"Strobist çekim yapmak için çok ekipan gerektiğini sanar herkes. Eldeki ekipmanları kullanarak kompozisyon yaratmak ve çekmek fotoğraf çekeni geliştireceğini düşüncesindeyim herzaman. Yeri gelir telefonun flaşı ilede strobist çekim yapabilirsiniz. İllada strobist çekim yapmak isteyenler elindeki ekipmanlara göre kompozisyon yaratmaları gerekir. Bu çekimde sadece bir soft box kullanıldı, yanı sıra; tetikleyici ve tripod kullanıldı. Fotoğraftaki notta yazdığı gibi sağ taraftan reflektör kullanılsaydı modelin karanlıkta kalan sağ tarafıda kısmen aydınlatılabilirdi, diğer tripodumuzu evde unuttuğumuz için reflektörü destekleyecek başka birşey bulamadık ve kullanamadık :)

Koçi'nin yaratıcı ve ışıkla boyama tekniğinin doruklarındaki çalışmaları için https://www.facebook.com/mesutkocifotograflari ' ni ziyaret edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder